Diskografija

Cecina diskografija od 1988. - 2006. godine

Cvetak zanovetak 1988

Cvetak zanovetak

Cecin album prvenac nakon koga je vrtoglavo započela karijeru i postala jako popularna, jer su svi primetili i zapamtili simpatičnu petnaestogodišnju devojčicu koja je pevala vrcavu pesmicu “Cvetak zanovetak”

Kompozitori: M. Kodić, D.Ivanković, B. Majdanac
Tekstovi: M. Kodić, D.Ivanković
Produkcijska kuća: PGP RTB
Godina objavljivanja: 1988.

 1. Cvetak zanovetak
 2. Želim te u mladosti
 3. Đački spomenari
 4. Veliko srce
 5. Kuda žuriš
 6. Očima te pijem
 7. Detelina sa četiri lista
 8. Eto,eto prođe leto
 9. Ja tebe hoću

Ludo srce 1989

Ludo srce

Godinu dana po izlasku prvog albuma, Ceca je odlučila da ne sme i ne treba da pravi dužu pauzu, pa je sve one koji su je zavoleli “na prvo slušanje”, obradovala novim albumom “Ludo srce”, koji je prikazao nešto drugačiju Cecu. Pesme su malo ozbiljnije, ali je ipak zadržana doza dečijeg i veselog, što je bilo u skladu sa Cecinim godinama. Sa albuma su se posebno izdvojile pesme “Ludo srce” i “Lepotan”, kao mega hitovi koji se podjednakim intenzitetom slušaju i danas.

Kompozitori: M. Kodić, D.Ivanković
Tekstovi: O. Makić
Aranžmani: M. Kodić, A. Ilić
Produkcijska kuća: PGP RTB
Godina objavljivanja: 1989.

 1. Ludo srce
 2. Lepotan
 3. Budi dečko moj
 4. Greška
 5. Zabraniću srcu da te voli
 6. Dođi
 7. Hej, ljubavi, ljubavi
 8. Eto,eto prođe leto
 9. Od glave do pete

Pustite me da ga vidim 1990

Pustite me da ga vidim

Kada je Ceca objavila album “Pustite me da ga vidim” svi su se složili da je sa dečijim pesmicama gotovo i da Ceca odrasta i postaje devojka kojoj priliči da peva duboko emotivne pesme u kojima se može pronaći nešto starija publika. Najpoznatije pesme sa albuma su balade “Pustite me da ga vidim” i “Drugarice prokletnice”, a veliki hit koji je takođe stavio pečat na ploču je bila pesma i “To, Miki”.

Kompozitori: D.Ivanković, M. A. Kemiš, M. Mijatović
Tekstovi: S. Spasić
Aranžmani: M. A. Kemiš
Produkcijska kuća: PGP RTB
Godina objavljivanja: 1990.

 1. To, Miki
 2. Pustite me da ga vidim
 3. Cipelice
 4. Lako je tebi
 5. Drugarice, prokletnice
 6. Sve u svoje vreme
 7. Ne daj me
 8. Eh, teško meni
 9. Od glave do pete

Babaroga 1991

Babaroga

Ceca je svoje punoletstvo proslavila na najbolji mogući način – novim albumom. “Babaroga” je objavljena neposredno pre Cecinog osamnaestog rođendana koji je svečano proslavila u društvu brojnih prijatelja i kolega. Svi su bili oduševljeni novim Cecinim pesmama i imidžom koji više ni po čemu nije podsećao na simpatičnu “devojčicu iz susedstva”, već se Ceca transformisala u mladu ženu koja je publiku počela da osvaja i svojim seksipilom. Najveći hitovi sa ovog albuma su “Hej vršnjaci”, “Babaroga”, “Volim te”.

Kompozitori: D.Ivanković, M. A. Kemiš
Tekstovi: S. Spasić
Aranžmani: M. A. Kemiš
Produkcijska kuća: PGP RTB
Godina objavljivanja: 1991.

 1. Babaroga
 2. Volim te
 3. Izbriši vetre trag
 4. Hej vršnjaci
 5. Sto put sam se zaklela
 6. Da si nekad do bola voleo
 7. Sto put sam se zaklela
 8. Ne kuni majko
 9. Bivši
 10. Mokra Trava

Šta je to u tvojim venama (Kukavica) 1993

Kukavica

Kada je reč o albumu “Šta je to u tvojim venama”, zasigruno možemo reći da on predstavlja prekretnicu u Cecinoj karijeri, s obzirom da je tada započela saradnju sa Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulovićem Futom, koji su kasnije bili Cecini dugogodišnji saradnici i za nju napisali mnogo nezaboravnih hitova. Saradnja sa tandemom Tucaković-Radulović započeta je tako što su za Cecu napisali jednu od najlepših i najpoznatijih balada “Kukavica” sa kojom je Ceca postigla nezapamćen uspeh. Album je obilovao hitovima, a svakako naslušaniji su bile pesme “Šta je to u tvojim venama”, “Zaboravi”, “Žarila sam žar”.

Kompozitori: A. Radulović
Tekstovi: M. Tucaković, Dino Merlin
Aranžmani: A. Radulović
Produkcijska kuća: JV Komerc
Godina objavljivanja: 1993.

 1. Šta je to u tvojim venama
 2. Popij me kao lek
 3. Oprosti mi suze
 4. Žarila sam žar
 5. Ustani, budi se
 6. Što si tako zaboravan
 7. Zaboravi
 8. Mesec, nebo, zvezdice
 9. Kukavica (Bonus track)

Ja još spavam u tvojoj majici 1994

Ja jos spavam u tvojoj majici

Novim albumom “Ja još spavam u tvojoj majici”, 1994. Ceca učvršćuje saradnju sa Marinom i Futom Radulovićem, tako da su oni autori kompletnog projekta od prve do poslednje pesme. Album je izašao u junu mesecu (oko Cecinog rođendana), što Ceca kasnije usvaja kao trediciju, a kao najslušanije pesme, posebno su se izdvojile naslovna numera “Ja još spavam u tvojoj majici”, “Neću da budem k’o mašina”, kao i duet sa prijateljicom i koleginicom Mirom Škorić “Ne računaj na mene”.

Kompozitori:
A. Radulović
Tekstovi: M. Tucaković
Aranžmani: A. Radulović
Produkcijska kuća: Lucky Sound
Godina objavljivanja: 1994.

 1. Ja još spavam u tvojoj majici
 2. Devojko veštice
 3. Vazduh koji dišem
 4. Volela sam te
 5. Ne računaj na mene
 6. Neću da budem ko mašina
 7. Ko nekad u osam
 8. Kuda idu ostavljene devojke

Fatalna ljubav 1994

Fatalna ljubav

“Fatalna ljubav” je Cecin prvi album nakon udaje, tačnije izašao je samo nekoliko meseci nakon Cecinog venčanja sa Arkanom, opovrgnuvši sva nagađanja i prognoze da će udaja prekinuti njenu karijeru. Umesto takvih priča, u junu je počelo da se na sav glas priča o Cecinom novom albumu koji je posvetila svom suprugu i koji su mnogi ocenili kao najbolji do sada. Zvuk je bio moderniji, tekstovi su odisali emocijama, a naslovna numera “Fatalna ljubav” je postala hit još dok je išla najava za album. Pesme koje su se izdvojile su i “Nije monotonija”, “Idi dok si mlad” i legendarni hit “Beograd”, koji je postao himna glavnog grada. Zanimljivo je i da je Ceca na ovom albumu započela saradnju sa Aleksandrom Milićem Milijem, koji je i danas njen glavni kompozitor i producent i to baš za pesmu “Idi dok si mlad”, dok je “Beograd”, potpisao Dino Merlin (doduše ne svojim imenom, već imenom svoje kompanije) što se tek kasnije saznalo.

Kompozitori: A. Radulović, O. Mandić, D. Merlin, A. Milić, B. Đorđević
Tekstovi: M. Tucaković, Dino Merlin, B. Đorđević
Aranžmani: A. Radulović, A. Milić
Produkcijska kuća: Lucky Sound
Godina objavljivanja: 1995.

 1. Nije monotonija
 2. Zlato srećan put
 3. Znam
 4. Idi dok si mlad
 5. Volela sam, volela
 6. Šta još možeš da mi daš
 7. Fatalna ljubav
 8. Da li to ljubav pravi od nas slabiće
 9. Beograd

Emotivna luda 1996

Emotivna luda

Na albumu “Emotivna luda”, dolazi do izražaja Cecin izuzetno emotivni glas, sa vrlo ozbiljnim tekstovima i pesmama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ceca je definitivno sazrela i kao žena i kao pevač, što njenoj interpretaciji daje jednu posebnu crtu emotivnog naboja. Najpoznatije balade sa ovog albuma su “Emotivna luda”, “Rođen s greškom” i “Ličiš na moga oca”, a svakako najveći hitovi, koji se i danas slušaju podjednakim intenzitetom su “Doktor” i “Kad bi bio ranjen”.

Kompozitori: A.Milić, Knez-Lj.Djokaj
Tekstovi: M. Tucakovič
Aranžmani: A. Milić, S.Noveljić, V.Maras
Produkcijska kuća: Komuna
Godina objavljivanja: 1996.

 1. Kad bi bio ranjen
 2. Doktor
 3. Zabranjeno pušnje
 4. Mrtvo more
 5. Neodoljiv, neumoljiv
 6. Ličiš na moga oca
 7. Isuse
 8. Rođen sa greškom
 9. Usnule lepotice

Maskarada 1998

Maskarada

Provereni i oprobani tandem Marina Tucaković – Aleksandar Milić Mili glavni su Cecini saradnici i na albumu “Maskarada”, kojim se Ceca vratila u PGP na velika vrata. I pored činjenice da je Ceca već velika zvezda i da je pravi ekskluzivac PGP-a, ona dobija tretman kao nikada do tada sa pompeznom promocijom i izuzetno kvalitetnom reklamom. Iako je svaki Cecin album koji je uradila u poslednjih petnaestak godina apsolutni hit “Maskarada” je pokazala da je Ceca izgradila prepoznatljiv stil i u tematici pesama i u načinu izvođenja. Svaka pesma ima neku svoju dušu i svaka je priča za sebe, opisujući mladu zaljubljenu ženu koja pati. Tako je naslovna numera “Maskarada” postala himna ostavljenih i prevarenih žena, a ostale pesme koje su obeležile album su “Nevaljala”, “Nagovori”, “Da ne čuje zlo” itd. Po prvi put Ceca sarađuje sa grupom Zana koja je potpisala fenomenalnu pesmu “Kažem da te volim”.

Kompozitori: A. Milić, Zana
Tekstovi: M. Tucaković, Zana
Aranžmani: A. Milić
Produkcijska kuća: PGP RTS
Godina objavljivanja: 1998.

 1. Maskarada
 2. Nevaljala
 3. Pogrešan broj
 4. Kažem da te volim
 5. Nagovori
 6. Vreteno
 7. Noćas kuća časti
 8. Da ne čuje zlo
 9. I bogati plaču
 10. Maskarada instrumental

Ceca 2000

Ceca 2000

“Nova žena za novi milenijum” je bio slogan Cecinog, po mnogima, najboljeg albuma koji je takođe objavljen pod pokroviteljstvom diskografske kuće PGP RTS i kojim je Ceca najavila dolazak novog milenijuma. Fantastičan stajling koji je u potpunosti prikazao jednu novu Cecu, snažnu i jaku bio je reflekcija i njenih pesama koje su bile hit do hita, nabijene emocijama i energijom koju je samo Cecin glas mogao da iznese. Ta nesrećna 2000-ta godina je, nažalost mučki prekinula promociju Cecing albuma, ali koji se i bez obzira na to, prodao u fantastičnom tiražu, a pesme su postale toliko veliki hitovi, da su neke doživele i da budu isplagirane. Pesma “Dokaz” za koju je Ceca snimila i odličan spot u saradnji sa Dejanom Milićevićem, je prva u nizu koja se izdvojila, a tu su i “Crveno”, “Oproštajna večera”, te dueti sa Acom Lukasom i Majom iz grupe Luna, “Crni sneg” i “Drugarice”.

Kompozitori: A. Mili, Č. Čvorak, M. Vukašinović
Tekstovi: M. Tucaković, Lj. Jorgovanović
Aranžmani: A. Milić, Dream Team, M. Vukašinović, N.Stefanović
Produkcijska kuća: PGP RTS
Godina objavljivanja: 2000.

 1. Dokaz
 2. Oproštajna večera
 3. Crni sneg
 4. Ja ću prva
 5. Sviće dan
 6. Već viđeno
 7. Crveno
 8. Brat i sestra
 9. Votka sa utehom
 10. Drugarice
 11. Ako te ona odbije

Decenija 2001

Decenija

Nakon duže pauze u karijeri usled porodične tragedije Ceca se na scenu vraća na velika vrata i svojim obožavaocima koji su željno iščekivali njen povratak, pokloni novi album koji mnogi, nakon svih tragičnih dešavanja nazivaju albumom Cecine karijere. Simobolično nazvan “Decenija” bio je protkan skrivenom tugom i bolom, sa pesmama koje su otkrivale dušu napaćene žene i one koje su pozivale na radost, nedu i ushićenje. “Dragane moj” je pesma koja se posebno povezuje sa Cecinim pokojnim suprugom, pošto je publika osetila emotivni naboj koji je Ceca ispoljila u toj pesmi, a sve ostale poput naslovne numere “Decenija”, “Zabranjeni grad”, “Zadržaću pravo” su takođe u sebi nosile neku simboliku i povezanost sa Cecinom tragedijom. Ni ovaj album nije prošao bez muzičkog pomaka, tako da se Ceca, po prvi put, predstavlja i u nekom drugom muzičkom pravcu u pesmi “39,2″, koja je u tehno fazonu sa vrlo neobičnim tekstom.

Kompozitori: A.Milić, Φοιβοσ
Tekstovi: M. Tucakovič, Lj. Jorgovanović
Aranžmani: A. Milić, D.Popić
Produkcijska kuća: Grand Production
Godina objavljivanja: 2001.

 1. Zabranjeni grad
 2. Brže brže
 3. 39.2
 4. Dragane moj
 5. Zadržaću pravo
 6. Bruka
 7. Batali
 8. Decenija
 9. Tačno je
 10. Nemoj mi prići

Gore od ljubavi 2004

Gore od ljubavi

Na album koji je Ceca objavila 2004. godine se dugo čekalo i iako je trebalo da se pojavi početkom godine, izašao je 24. maja na veliko zadovoljstvo brojnih Cecinih fanova, koji su pune dve godine čekali na nove pesme. Vredelo je. Nove pesme su pokazale zašto je album toliko dugo rađen, a Cecino pevanje je dovedeno do savršenstva. “Gore od ljubavi” je predstavio novu Cecu, ali je zadržao prepoznatljivost u stilu i načinu pevanja koji je samo njoj svojstven, a Marina Tucaković je izjavila da joj je za album “Gore od ljubavi” nikada nije bilo teže da napiše stihove, s obzorom na kompleksnost i kvalitet melodija, koje je Mili napisao. Pored naslovne numere “Gore od ljubavi”, veliki hitovi i van granica naše zemlje, postali su i “Pazi s kime spavaš”, “Trula višnja”, “Stereo bol” itd. Album “Gore od ljubavi” je objavljen u izdanju nove produkcijske kuće “Ceca Music” čiji je vlasnik sama Ceca.

Kompozitori: A. Milić, B.Serafimovski
Tekstovi: M. Tucaković, Lj.Jorgovanović
Aranžmani: A. Milić, B.Serafimovski
Produkcijska kuća: Ceca Music
Godina objavljivanja: 2004.

 1. Gore od ljubavi
 2. Prljavo, prljavo
 3. Ne guši me
 4. Trula višnja
 5. Plan B
 6. Zamalo
 7. Pazi sa kim spavaš
 8. Stereo bol
 9. Neću dugo
 10. Pepeljara
 11. Od tebe ne znam da se oporavim